Telefonabonnement

Internet til gaming

Hvis du leder efter internet til gaming, så skal det nævnes, at det er noget, der stiller krav til din internetforbindelse. Hvis du er alene om forbindelsen, så gør det valget nemmere, men er det derimod en forbindelse, der skal deles med andre, der f.eks. også bruger den til online-gaming, streaming eller andre tungere aktiviteter, så er kravene højere.

Internet til gaming

Det er forskelligt hvor hurtig, din forbindelse skal være for at sikre, at du kan spille et spil på optimal vis. Det afhænger meget af valget af spil, da der kan være stor forskel.

Har du en Fiber forbindelse fra Hiper, Kviknet eller YouSee, er der stor sandsynlighed for at det hele spiller som det skal. Men sørg nu for at tjekke router opsætning og hastigheden, før du hopper i online multiplayer spillet.

Hvis du f.eks. ofte spiller lettere spil som Counter-Strike el.lign., så er dine krav ikke nær så høje. I en sådan sammenhæng vil langt de fleste forbindelser være mere end nok for dig.

Har du derimod forelsket dig i World of Warcraft, Battlefield eller et helt tredje spil, der er mere ressourcekrævende, så stilles der selvsagt også større krav til din forbindelse.

Hvis du er hyppig gamer, så er dette ikke noget, du bør gå på kompromis med, hvorfor du skal være opmærksom på både hastighed, stabilitet og latency, når du vælger bredbånd. Vi har samlet en liste over bredbåndspakker i Danmark, så du trygt kan få bestilt en stabil og god forbindelse til dit hjem.

Hastighed til online gaming

Modsat hvad mange tror, så har hastigheden ikke nær så stor betydning. De fleste spil er lavet med henblik på, at personer med vidt forskellige hastighed skal kunne spille samtidig. Et godt eksempel er, at Diablo III ikke kræver en højere hastighed end blot 2 Mbit/s. Derfor er det heller ikke hastigheden, der er det mest essentielle aspekt af valget.

Ovenstående er dog kun noget, der gør sig gældende hvis, du er den eneste, der bruger den respektive forbindelse. Hvis forbindelsen skal deles med en familie eller en partner, så vil du ikke længere have samme hastighed som hvis, du var alene. Derfor anbefales det også, at du har en forbindelse, der lyder på minimum 10 Mbit/s, men gerne mere.

Test din hastighed

Som det nævnes ovenfor, så er hastigheden ikke synderligt vital for online gaming. Det er dog derimod vigtigt, at du kan sikre dig, at der er tale om en stabil og konstant forbindelse. Hvis den svinger for meget, så vil du opleve, at det er noget, der kommer til at gå ud over din brugeroplevelse. Derfor er det også et punkt, der kræver større fokus.

Hvis du oplever, at du i høj grad har en svingende hastighed, så kan det blandt andet skyldes, at du har en dårlig router, dårligt ISP-udstyr eller lignende. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at investere i en god router og tilhørende udstyr – og samtidig også sørger for at både teste og optimere, så du får en stabilt og konstant forbindelse.

Hvis du ønsker at teste din hastighed, så kan du med fordel benytte dig af Speedtest.net eller Fast.com. De tilbyder begge en glimrende tjeneste, der kan måle på din download- og upload hastighed såvel som din ping – og så er den oven i købet gratis. Det anbefales, at du måler af flere omgange med et par timers mellemrum, så du kan se, om din forbindelse er konstant.

Stabiliteten er essentiel

Som der gives udtryk for ovenfor, så er stabiliteten et vigtigt punkt, da det er noget, der har yderst stor betydning. Du kan med garanti erklære dig enig i, at det er rigtig irriterende, hvis du oplever, at spillet begynder at hakke eller du bliver smidt af internettet. Hvis din forbindelse er ustabilt, så har din hastighed ikke rigtigt nogen betydning for dig.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at den generelle stabilitet er blevet forbedret rigtig meget i løbet af de seneste par år – så derfor er det ikke længere noget, der udgør store problemer. Det anbefales dog, at du benytter dig af en fast forbindelse som ADSL, fiber eller kabelnet, da det er de mest stabile løsninger sammenlignet med mobile.

Hvis du har mulighed for det, så skal det naturligvis også gøres klart, at det er en god idé, at du gør brug af et kabel til at koble dig på internettet i stedet for at benytte dig af WiFi. Det er nemlig noget, der er med til at give dig en bedre stabilitet såvel som en hurtigere hastighed, hvorfor det bestemt må siges at være at foretrække, når du gamer.

Hav også fokus på latency

Noget helt andet, som samtidig også vil vise sig at have en stor indflydelse på din spilleoplevelse er din latency. Det er et begreb, der er en betegnelse for den tid, det tager for din internetforbindelse at sende et signal til en server og modtage den igen. Derfor er det også noget, der altafgørende for, hvor flydende en oplevelse, du kommer til at få.

Det bør naturligvis også gøres klart, at det er dét, der betyder hvornår, du ser en ny bevægelse i dit spil, hvad end det er Battlefield, World of Warcraft eller noget helt tredje. Det kaldes også for en ping og måles i millisekunder, og ofte er det ikke noget, der er problematisk, medmindre du har en latency, der er meget højere end hvad, den bør være på.

Hvis du er en mere seriøs gamer, så vil du dog også med tiden også finde ud af, at det kan være forskellen på, hvorvidt du bliver skudt eller får ram på din modstander. Det forholder sig nemlig således, at modstanderen med en lavere latency har et lille forspring ift. dig. Dog er det hverken din download- eller upload hastighed, der afgør din latency.

Det er derimod den anvendte teknologi såvel som kvaliteten af centralerne, der kommer til at afgøre hvilken latency, du får leveret. Det bør dog nævnes, at det generelt set er fibernet, der kan levere den bedste ping, hvilket efterfølges af ADSL og slutteligt finder du et kabel-bredbånd, mens mobilt bredbånd er noget, du bør holde dig fuldstændig fra.

Du kan også teste din latency

Ligesom der er mulighed for at teste din hastighed via Speedtest, så kan det selvsamme også bruges til at teste din latency, hvilket naturligvis også er en rigtig god idé, at du vælger at gøre. Det er nemlig en god ting, at du har et godt overblik over din latency – når du gennemfører en test, så vises det under navnet Ping til venstre i resultatlisten.

Hvis du har en ping, der lyder på mindre end 30 ms, så er det en fremragende ping. Hvis den derimod befinder sig mellem 30 ms og 60 ms, så er den også acceptabel. Hvis den er højere end dette, så skal der gøres noget ved det. Skal den være egnet til gaming, så er det en rigtig god idé, at du forsøger at ramme en ping, der lyder på under 30 ms.

Er du alene om din bredbåndsforbindelse?

Hvis du deler din forbindelse med andre, så bør I aftale loft på hastigheden, når der downloades eller der indstilles begrænsninger i routeren. Ellers kan I risikere at al hastigheden pludselig bliver allokeret til én computer, der downloader, mens en anden (det kunne for eksempel være dig) forsøger at spille et online spil via sin computer.

Hvis der er én, der er i færd med at downloade en fil, så vil det oftest føre til, at spil, der foregår over nettet bliver helt lammet imens – også selvom det blot har en varighed på et minut, så er det faktisk noget, der kan vise sig at ødelægge din spiloplevelse, men det er dog noget, der reelt set kan ske uanset hvilken hastighed, du har valgt at skrive dig op til.

Det skal dog gøres klart, at du bør holde dig langt væk fra mobilt bredbånd i forbindelse med gaming. Ikke nok med, at det nemt kan sluge en del data, når der spilles på nettet, så vil du også opleve, at det er en meget lidt stabil løsning – og der er bestemt ikke noget, der er mere irriterende end, at spille pludselig begynder at hakke fordi nettet er ustabilt.

Ydermere, så skal det også nævnes, at ping tiderne ofte er meget høje, hvis du bruger mobilt bredbånd til at game, hvilket selvfølgelig er meget negativt for din oplevelse, hvad end du spiller FPS- eller MMORPG-spil. Den bedste løsning er – uden tvivl – at du har en stærk bredbåndsforbindelse og du er tilkoblet via et godt Ethernet-kabel.

Hvis du skal være host for et spil, så husk upload hastigheden

Hvis du enten har lyst til at hoste et spil eller derimod spiller et spil, hvor en tilfældig spiller udvælges som host, så er det også vigtigt, at du sørger for at være opmærksom på din upload hastighed. Samtidig er det også vigtigt, at du har fokus på at sikre, at din computer har en rigtig god hukommelse, som gør den egnet til at hoste et eller flere spil.

Det skal selvfølgelig nævnes, at der er mange spil, der næppe kræver mere end blot et par Mbit i upload. Med en højere upload vil du dog være på den sikre side, hvorfor det er en god investering. Des flere spillere, der er med i det spil, du hoster, des mere upload hastighed vil du generelt set også have brug for, hvorfor det skal være i fokus.

Anbefalinger ved valg af internet til gaming

Som du med garanti allerede har lagt mærke til, så er der flere aspekter, du skal være opmærksom på, når du står over for at skulle vælge en god internetforbindelse, der kan bruges til gaming. Det skal dog gøres klart, at der er nogle aspekter, der er vigtigere end andre. Nedenfor kan du finde en række anbefalinger til valg af internet til gaming.