Bredbånd
Herunder finder du en liste over danske bredbåndsudbydere vi anbefaler. Du kan sammenligne bredbåndspakkerne og hurtigt bestille bredbånd her.
- Hiper Score: 4.7 Bestil nu
- Telia Score: 4.3 Bestil nu
- EWII Score: 4.3 Bestil nu
- Telenor Score: 3.9 Bestil nu
- BOLIG∙NET Score: 3.8 Bestil nu
Sidst opdateret: 22. januar 2025
* Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelserne af priser og internet produkter, idet tilbud og priser hos udbyderne kan ændres uden forudgående varsel. Oversigten er reklamefinansieret og viser kun de selskaber vi har partnerskab med. Vores score er baseret på de seneste dages anmeldelser ud fra deres sociale medier, Trustpilot samt Google.Sammenlign bredbånd
I dag er det få danskere, der ikke er afhængige af en bredbåndsforbindelse. Den bruges i mange timer om dagen, fx til surfing, streamingtjenester og netbank.
Mange bruger også nettet til at følge med i sociale medier og nyheder.
Det er uundgåeligt, at bredbånd koster penge, så de fleste ønsker den bedst mulige pris i forhold til både specifikationer og pris. Her kan du sammenligne og bestille bredbåndspakker hurtigt.
Danske internetudbydere
På telefonabonnement.dk har vi lavet en liste over de vigtigste bredbåndsudbydere på det danske marked. Bemærk, at listen ikke indeholder alle udbydere, men vi opdaterer og udvider den løbende.
De mindste udbydere er som udgangspunkt udeladt fra vores liste over danske internetudbydere. Størstedelen af de mange bredbåndsudbydere på vores liste er landsdækkende, mens nogle få er mere geografisk begrænsede.
Med vores oversigt kan du finde den udbyder, der bedst matcher dine behov.
Hvilke typer bredbånd findes der?
Der findes flere forskellige typer bredbånd på det danske marked, og de adskiller sig på flere punkter.
Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad de forskellige bredbåndstyper kan byde på, så du kan vælge den rette type for dit vedkommende.
Nedenfor kan du læse mere dybdegående information om de forskellige typer bredbånd.
ADSL-bredbånd
Bredbånd via antenne er den ældste og mest udbredte type af bredbånd i Danmark.
ADSL står for "Asymmetric Digital Subscriber Line", som betyder, at forbindelsen er asymmetrisk, og det samme gælder for både upload- og downloadhastigheden.
ADSL-kablerne er fremstillet i kobber, og de bliver tilsluttet via dit telefonstik. Derfor kaldes bredbånd leveret via dit telefonstik for fastnetbredbånd eller ADSL-bredbånd.
Fastnetbredbånd er immobilt, hvilket betyder, at du skal have tilsluttet en trådløs router for at få adgang til internettet. I dag er det trådløse internet kendt som wifi og findes i langt de fleste hjem.
Bredbånd via kabel-tv
Du kan få bredbånd via kabel-tv fra flere aktører, men ikke alle udbydere kan levere det til dig.
Hvis du vil have kabel-tv bredbånd i Danmark, skal du kontakte YouSee (TDC) eller Stofa internet.
For at få Wifi i din bolig med kabel-tv bredbånd, skal du have en god router.
Kabel-tv bredbånd har ikke en asymmetrisk hastighed, hvilket betyder, at download- og uploadhastigheden er lige hurtig.
Bredbånd via fibernet
Fibernet er en populær og hurtig bredbåndstype i Danmark. Det leveres via lysledning kabler og er hurtigere end traditionelt bredbånd.
Det er dog ikke udbredt til alle husstande endnu, især ikke i Udkantsdanmark. Du har stadig brug for en router til at oprette Wifi-forbindelse.
Fibernet er meget robust og kan håndtere mange brugere, der bruger internettet på samme tid, uden problemer.
Hvilken bredbåndshastighed har jeg brug for?
Det kan være vanskeligt at finde ud af hvad, der er den rette hastighed for dit vedkommende.
Det er vigtigt, at du vælger med omhu. Du skal nemlig vælge netop dén løsning, der passer bedst til dine behov.
Det vil også være med til at afgøre hvor meget, du skal betale pr. måned for dit abonnement på bredbånd hos f.eks. Stofa, Telia bredbånd, Hiper el.lign.
Derfor bør du også overveje samtlige aspekter inden, du vælger en bestemt løsning.
Des mere velovervejet en beslutning, du foretager dig, des større sandsynlighed er der for, at du ender med at foretage et fornuftigt valg.
Nedenfor finder du en kort liste over de mest vitale aspekter, der skal overvejes:
- Hvad er dit behov?
- Hvad foretager du dig primært på nettet?
- Streamer du ofte film, Tv-serier eller lignende?
- Hvilken type forbindelse foretrækker? Fastnet, via kabel-tv eller fibernet?
Efter du har gjort dig de ovenstående overvejelser og har besvaret spørgsmålene, så har du et godt fundament for valg af den kommende bredbåndsforbindelse.
Det er nemlig dine krav og præferencer, der afgør hvilken hastighed, du reelt set har brug for, for at kunne være sikker på, at forbindelsen ikke er for sløv eller du rammes af nedbrud.
Hvad kan jeg med 10 Mbit bredbånd?
Med en forbindelse, der yder 10 Mbit/s befinder du dig i den laveste ende af hastigheds skalaen.
Det er ingen skam, men henvender sig primært til internetbrugeren, der har et begrænset behov.
Det er en internethastighed, der særligt fungerer godt til dig, der blot bruger nettet til let surfing, læse nyheder, tjekke Facebook og sende/modtage e-mails.
Har du planer om, at skulle bruge din bredbåndsforbindelse til at streame film, Tv-serier og deslige i HD-kvalitet.
Samtidig er det heller ikke et oplagt valg, hvis du enten spiller mange online spil eller hvis der er mange brugere, der skal benytte den samme forbindelse.
I sådanne forbindelser er du bedre tjent ved at vælge en højere forbindelse.
Hvad kan jeg med 10-50 Mbit bredbånd?
Med en hastighed, der befinder sig mellem 10-50 Mbit/s, så har du lidt flere muligheder.
Du kan blandt andet sagtens streame film i høj kvalitet, mens du surfer rundt på nettet, tjekker e-mails eller scroller på Facebook.
Dertil kan der også sagtens være flere brugere på internettet på én gang. Oplagt valg for den mindre husstand med 2 - 3 personer.
Hvis der er mere end tre personer i husstanden eller den skal bruges i erhvervsmæssig regi, så er det ikke denne hastighed, du skal vælge.
Det bør dog gøres klart, at dette er en hastighed, der også har sin begrænsninger, hvis du f.eks. er glad for at kunne spille mere krævende online spil som f.eks. World of Warcraft, Call of Duty eller lignende.
Hvad kan jeg med 50+ Mbit bredbånd?
Hvis du ikke ønsker at gå på kompromis, så bør du vælge en bredbåndsforbindelse med 50 Mbit/s eller derover.
Det giver dig én af de hurtigste internet hastigheder på det danske marked.
Det vil med garanti sikre, at du kan foretage dig netop dét, du ønsker at foretage dig, hvad end du ønsker at streame, spille online spil eller noget helt tredje.
Dertil er det også det oplagt valg hvis, du søger en forbindelse til den store familie med flere aktive internetbrugere.
Det er sjældent, at der er behov for en forbindelse, der er hurtigere end 50 Mbit/s, medmindre det er en forbindelse, der bruges af flere personer og de hvadenten streamer tunge HD-materialer, spille online spil eller noget i den dur.
Sådan finder du den rette bredbåndsforbindelse
Som der tidligere er givet udtryk for, så er det i høj grad prisen, der er afgørende for mange personer.
Derfor er der også mange, der - i høj grad - har valgt at fokusere på at finde det billigste bredbånd på det danske marked.
Faktum er dog, at det ikke er det eneste parameter, der er relevant, men det er dog et afgørende parameter for de fleste.
Hvis du har et ønske om, at sikre at, du vælger den bedste løsning for dit vedkommende, så er det dog vitalt, at det ikke er prisen, der er det udslagsgivende parameter.
Der er mange andre aspekter, der også skal inddrages i din beslutning. På trods af dette, så kan du passende benytte dig af denne portal til at finde det billigste bredbånd.
1. Start med at angive dine krav
Du bør starte på processen med at angive dine krav. Du skal naturligvis sørge for at vurdere hvilke krav, der er vigtige for dig og hvilke, du mener er mest vitale.
Med en liste over dine krav (og dertil også præferencer), vil du opleve, at det bliver markant nemmere at finde en god bredbåndsforbindelse, der reelt set stemmer overens med dine krav.
Ved at have en specifik oversigt over dine krav, så har du bedre forudsætninger for at finde godt bredbånd.
Som der også er angivet ovenfor, så er det ikke prisen, der bør være det udslagsgivende parameter.
I stedet skal du fokusere på at finde en løsning, der matcher dine krav - er der flere løsninger, der gør det, så kan du passende vælge den billigste.
2. Sammenlign priser og specifikationer
Når du har dannet dig et godt overblik over dine krav og præferencer, så er det nemmere at frasortere de løsninger, der ikke har din interesse.
På denne måde vil du også have en samling af løsninger, der reelt set dækker dine krav og behov.
Derfor er næste skridt, at du skal sørge for at sammenligne de forskellige priser og typer af specifikationer.
Hvis der er steder hvor priserne er ens, så skal du naturligvis grave dybere.
Det kan f.eks. være, at du kan få en højere upload- eller download hastighed hos den ene aktør, mens en anden udbyder kan bryste sig af, at tilbyde et gratis abonnement hos Netflix eller lignende.
Der er mange parametre, der adskiller de forskellige løsninger og aktører.
3. Bestil bredbånd hos den billigste udbyder
Sidste skridt er naturligvis, at du sørger for at finde et sted hvor, du kan bestille billigt bredbånd - bedste scenarie er naturligvis, at det billigste bredbånd ligeledes også er den bedste for dit vedkommende.
Du kan med fordel benytte dig af vores filtreringssystem ovenfor, der lynhurtigt kan give dig et sublimt overblik over dine mange muligheder.
Du skal ikke føle dig tvunget til at vælge den billigste løsning.
Hvis du derimod føler, at du er bedre stillet ved at vælge en bredbåndsforbindelse, der er en kende dyrere, fordi du gerne vil kunne vokse med løsningen, så er det helt op til dig selv at vurdere.
I bund og grund, så handler det om at vælge den bedste løsning i dine øjne og med dine tanker.
Hvad stor indflydelse har prisen på mit valg?
For nogle er prisen nærmest altafgørende, hvilket er ensbetydende med, at de vægter prisen absolut højest.
Andre mener derimod at prisen ikke er nær så relevant set i forhold til at få en bredbåndsforbindelse, der er en kende hurtigere. Samtidig er mange folk også klar over, at deres behov kan vise sig at ende med at variere over tid.
Der findes med garanti mange aktører på det danske marked, der tilbyder én eller flere bredbåndsforbindelser, der harmonerer med dine krav og det budget, du har sat dig for at overholde.
I sådanne tilfælde se på hvilken hastighed hvert selskab tilbyder, så du sikrer dig, at du får mest bredbånd for pengene.
Hvis det hverken er det ene eller andet, du har i fokus, så kan du i stedet vælge at fokusere på at bestille bredbånd hos den aktør, der kan bryste sig af de bedste anmeldelser.
I vores oversigt er dette angivet med stjerner, men det er naturligvis også oplagt, at du vælger at lægge vejen forbi anmeldelsesportaler såsom Trustpilot eller lignende.
Ofte stillede spørgsmål omkring bredbånd
Der er mange personer, der har spørgsmål, når det kommer til valget af bredbånd.
Det er også noget, der har betydet, at der gennem tiderne er opstået en række forskellige spørgsmål, der stilles oftere end andre.
Hvis du har et spørgsmål, du ønsker besvaret i denne forbindelse, så er der også en god chance for, at du kan finde svaret nedenfor.
Kan jeg få bredbånd uden binding?
Det er meget svært at finde en aktør, der ønsker at tilbyde bredbånd uden binding.
Oftest kræver dit bredbånd en form for installering eller montering, som foretages gratis eller meget billigt af den valgte udbyder.
Det betyder også, at de har omkostninger forbundet med at hverve dig som kunde og derfor ønsker at binde dig for en fast periode.
Bindingsperiode kan variere meget, men som oftest, så vil du opleve, at der er tale om 6 måneders binding.
Hvis det lykkes dig at finde en løsning uden binding, så vil det oftest være via Stofa eller YouSee, da de kan levere bredbånd via kabel-tv.
I en sådan sammenhæng har du dog samme binding på deres kabel-tv og resultatet er derfor det samme.
Hvad dette betyder er, at du ikke skal forvente, at du kan finde bredbånd uden binding. Hvis du derimod leder efter mobilt bredbånd, så er det en anden sag.
Ønsker du at få installeret en bredbåndsforbindelse i din bolig, så er der ca. 6 måneders binding - men hvorfor også skifte, hvis blot du sørger for at ramme rigtigt, når du vælger din næste aktør?
Hvad er forskellen på upload- og download hastighed?
Hvis ikke du er synderligt teknisk anlagt, så kan det være, at du har svært ved at dreje hvad, der reelt set er af forskelle på en upload- og download hastighed.
Hvis du vælger en fastnet løsning, så vil du oftest opleve, at din upload- samt download hastighed ikke er ensartet. Det skyldes, at en sådan bredbåndsforbindelse ikke er ens, men asymmetrisk.
Du bruger din upload hastighed når, du skal uploade billeder til Facebook, hvis du ønsker at vedhæfte en fil til e-mail, eller du derimod skal uploade en video til YouTube.
Det skal dog gøres klart, at vælger du en fastnetforbindelse, så vil din upload hastighed oftest være en del langsommere end din download hastighed, hvilket du skal være klar over.
Download hastigheden er derimod den, der bruges, når du streamer film eller musik. Hvis du downloader eller gemmer noget fra nettet, så er det download hastigheden, der bruges.
Årsagen til, at denne hastighed oftest er hurtigere end upload hastigheden er, at det er dén forbindelse, der bliver brugt til langt de fleste typer af opgaver.
Er der en minimumshastighed på bredbånd?
Der findes flere typer af bredbånd. Det er dog kun i forbindelse med fastnet bredbånd (ADSL-bredbånd) at, du kan forvente, at du kan forvente en minimumshastighed.
Årsagen til dette er, at det ikke er muligt, at alle kan få en lige hurtig forbindelse, hvilket skyldes, at selve forbindelsen leveres via ADSL-kablerne, der er fremstillet i stabilt kobber.
Det betyder også, at vælger du at investere i en forbindelse på 20 Mbit, så vil minimumshastigheden oftest befinde sig i nærheden af 15 Mbit.
Derfor vil du - til hver en tid - have en forbindelse på minimum 15 Mbit. Det betyder dog, at der ikke kan garanteres, at de kan levere 20 Mbit-bredbånd, hvilket de gør opmærksom på via minimumshastigheden.
Den primære årsag til dette er, at fastnet bredbånd kan variere med udgangspunkt i din bopæl. Des længere, du er placeret fra en såkaldt central, des langsommere vil du oftest også opleve, at forbindelsen er.
Oftest vil du dog kunne forvente, at det er noget, du bliver oplyst om, når du bestiller en bredbåndsforbindelse hos den udbyder, du har valgt.
Hvad betyder Mbit?
Mbit er en forkortelse for megabit. Det kan bedste beskrives som en betegnelse for hvor hurtig og dermed også stabil, din bredbåndsforbindelse egentlig er.
Samtidig er Mbit også et godt synonym for hvor meget kapacitet, den er i stand til at kunne klare.
Derfor er det også én af de vigtigste faktorer, når du skal vælge bredbånd til din bolig.
Derfor vil du naturligvis også opleve, at Mbit altid vil blive brugt som betegnelse for hastigheden.
Hvad dette betyder er, at det er det nemmeste såvel som det mest effektive sammenligningsgrundlag, når du står over for at skulle vælge din nye internetforbindelse, hvad end det er til din primære bolig, til sommerhuset eller et helt tredje sted.
Skal jeg købe internet og TV hos samme udbyder?
Der findes flere udbydere på det danske marked, der tilbyder pakker hvor, du kan samle både internet og TV til én pris.
Der kan selvfølgelig både være fordele og ulemper forbundet ved at vælge en samlet pakke.
Én af fordelene er, at du samler samtlige produkter hos én udbyder, så derfor får du færre regninger og har nemmere ved at holde overblik.
Endvidere, så bør det også understreges, at der er mange udbydere, der tilbyder en form for samlerabat.
Derfor skal det også understreges, at du har mulighed for at spare penge. Det er selvfølgelig en særlig fordel og det er oftest dét, der gør, at folk vælger at se nærmere på muligheden for at samle TV og internet hos én udbyder som f.eks. YouSee.
Du bør dog være opmærksom på, at det kan virke sværere at overskue hvad, du reelt set betaler for de enkelte tjenester hver for sig.
Hvis du ender med at vælge den forkerte løsning, så kan du både risikere at din valgfrihed bliver begrænset, da pakkerne er standardiserede, mens du kan risikere, at du betaler for funktioner, du ikke gør brug af.
Derfor anbefales det også, at du først sørger for at undersøge markedet grundigt.
Du kan sammenligne pakker med kun bredbånd, men også pakker hvor TV og bredbånd er samlet. I denne proces er det vigtigt at, du overvejer om, du får glæde af de ekstra tjenester, der oftest er med i de samlede pakker, du kan finde på det danske marked.
Dertil skal det naturligvis også gøres klart, at det er vigtigt, at du tager med i dine overvejelser, om der er tale om et selskab, der tilbyder en god internetforbindelse på din adresse, der også udbyder TV-pakker.
Det er vigtigt, at du har fokus på at vælge den bedste kvalitet til den bedste pris, hvorfor det er vigtigt, at du sammenligner på kryds og tværs.
Skal jeg være opmærksom på gebyrer og bindingsperioder?
Hvis du skal finde en god udbyder af bredbånd, så skal du være klar over, at der også er gebyrer såvel som bindingsperiode, du skal være opmærksom på.
Som der tidligere er givet udtryk for, så er det svært at finde en aktør, der tilbyder dig bredbånd uden binding, hvorfor det ikke er noget, du skal sætte håbet for højt op efter.
Hvad du dog også skal være klar over er, at der er mange internetudbydere, der tager et oprettelsesgebyr, når du bliver oprettet hos kunde.
Selvom den månedlige ydelse for abonnementet kan virke lavt, så er det også vigtigt, at der tages højde for øvrige omkostninger forbundet med dit bredbånd, hvilket f.eks. inkluderer prisen for oprettelse.
Der er desuden også et mindre udvalg af udbydere, der tager penge for leje af router. Derfor skal du også overveje om det kan betale sig kontra at købe din egen.
I bund og grund, så er det vigtigt, at du er villig til at se nærmere på diverse gebyrer og øvrige omkostninger inden, du vælger at skrive dig op til et abonnement på en bredbåndsforbindelse.
Hvad er en router og et modem?
Et moden er en boks, der bruges til at ændre computerens digitale informationer til analog-signaler.
Den vil typisk være forbundet med stikket i din væg. Derfor er den oftest også bygget sammen med din router.
Hvis du har et ønske om, at have flere enheder eller personer koblet på dit Wifi, så skal du dog bruge en router med flere Ethernet-stik.
Det skal naturligvis gøres klart, at det blandt andet er kvaliteten på modemmet, der er med til at afgøre hvor hurtig en bredbåndsforbindelse, du kan få. Det skyldes nemlig, at det er vigtigt, at dit modem er i stand til at håndtere dén mængde data, der sendes til og fra computeren - og derfor er de også vigtigt, at du har et kvalitets rigtigt modem.
En router er derimod en boks, der giver dig muligheden for at koble flere computere på samme forbindelse.
Du skal blot tilkoble routeren til dit modem (hvis ikke du har en samlet løsning) og dernæst videre til den enkelte enhed eller via en trådløs forbindelse.
De mest almindelige routere er de såkaldte IP-routere, der forbinder LAN til WAN.
Hvornår skal jeg have besøg af tekniker?
Hvornår du skal have besøg af en tekniker afhænger af din adresse og den valgte teknologi.
Hvis du skal have installeret fibernet, så er det formentligt nødvendigt, at du får besøg af en tekniker, da det ikke er alle, der har installeret fiberstik i deres bolig.
Derfor skal du også være hjemme, når teknikeren kommer og installere boks og stik.
Hvis du derimod har planer om, at få installeret en DSL-forbindelse, så vil langt de fleste danskere ikke have behov for et teknikerbesøg for at få etableret deres internetforbindelse.
Det er kun i ganske tilfælde, at det er nødvendigt. Det vil desuden kun være i tilfælde af, at der ikke allerede er installeret et brugbart telefonstik, der kan bruges i boligen.