Taletidskort
Har du brug for et basis abonnement hvor du betaler for dit forbrug, så har vi samlet en liste over de teleselskaber med taletidskort.
- Lebara Score: 4.8 Bestil nu
- CBB Mobil Score: 4.6 Bestil nu
- Telmore Score: 4 Bestil nu
- Lyca Mobile Score: 2.5 Bestil nu
Sidst opdateret: 21. november 2024
* Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelsen af priser og taletidskortprodukter, da tilbud og priser hos udbyderne kan ændre sig uden forudgående varsel. Oversigten er reklamefinansieret og viser kun udbydere, vi har partnerskab med. Vores score er baseret på de seneste anmeldelser fra deres sociale medier, Trustpilot og Google.Basisabonnement
Det er muligt at finde et fornuftigt taletidskort i Danmark, selvom det ikke altid er den billigste løsning.
Hvis du ejer en smartphone og skal bruge mobildata, kan det allerede betale sig at købe et billigt mobilabonnement.
Sammenlign markedets billigste taletidskort ovenfor. Det er ikke alle, der har brug for 30 GB mobildata, så vi har gjort det nemt for dig at finde et taletidskort uden abonnement.
Du behøver ikke at betale for ydelser, du ikke bruger!
Hvis du snakker meget i telefon, er et taletidskort dyrt i længden, da minutprisen typisk er en del højere.
Hvis dit dataforbrug er højt, anbefaler vi dig et fri tale-abonnement med masser af data, da det vil være billigere for dig i det lange løb.
Taletidskort uden abonnement
Et taletidskort uden abonnement giver dig fuld kontrol over dine udgifter. Du betaler kun for det, du bruger, uden faste månedlige omkostninger.
Lebara taletidskort er en populær løsning, som kan købes mange steder, herunder online og i fysiske butikker. Et taletidskort kan også nemt købes på en tankstation.
Hvis du undrer dig over, hvor man kan købe taletidskort, er svaret simpelt: de findes hos supermarkeder, kiosker og mange andre steder, der sælger mobilprodukter.
Om taletidskort
I starten af 90'erne havde næsten alle teleselskaberne taletidskort klar, som kunne købes i ethvert supermarked. Taletidskortet var allemandseje dengang og en perfekt måde at have styr på sin taletid og sms'er.
Der findes stadig taletidskort i dag, men dog i et langt mere begrænset omfang og der er nu krav om f.eks. et minimumsforbrug.
Tidligere skulle man tanke taletid via et skrabekort fra supermarkedet, hvor man i dag blot kan tanke op via internettet.
Tele Danmark (i dag TDC) og Sonofon (nu Telenor) havde begge masser af taletidskort på hylden, og med deres smarte reklamer havde de det største marked i Danmark.
Hvor kan man købe taletidskort? I dag fungerer det hele online, men dengang kunne man købe taletidskort hos tankstationer, kiosker og supermarkeder.
Der er i dag et meget begrænset sortiment af taletidskort produkter. Det er simpelthen blevet for dyrt for teleselskaberne at administrere, og med den øgede konkurrence er det ikke særligt profitabelt længere.
Når man købte et taletidskort, blev man ikke registreret, hvilket gjorde at teleselskaberne ikke kunne sælge flere services til dig på samme måde som i dag.
I dag er teleselskabernes fokus at etablere sig i et godt forhold til deres kunder, så de kan forblive i forretningen i lang tid.
Eftersom det var mere anonymt at anvende taletidskort, gjorde det det langt sværere at skabe dialog og give mere rådgivning til deres kunder. Det var blandt andet grunden til, at Telenor stoppede salget af taletidskort i 2016.
Registrering af taletidskort
I de fleste lande er det nu lovpligtigt at registrere taletidskort, da det især var populært blandt kriminelle at købe disse SIM-kort uden at skulle identificere sig selv.
I dag kræver det i mange lande en form for identifikation, som et pas eller et andet ID-kort, for at kunne købe taletidskort og forhindre misbrug.
I Norge, Tyskland, Spanien, Belgien, Frankrig, Italien, Grækenland og Ungarn er det blevet gjort lovpligtigt at vise sit pas ved køb af et "prepaid" SIM-kort.
Efter terrorangrebet i København i februar 2015 blev der igen debat i Danmark om at gøre det lovpligtigt at registrere SIM-kort.
Politiet har også påpeget flere gange, at manglende registrering af SIM-kort kan påvirke efterforskningen af mistænkte personer.
På den anden side har Danmark også turister og andre, som ønsker fortsat at kunne benytte taletidskort uden for meget besvær.
Taletidskort startpakke
Ønsker du at have mere kontrol over dit forbrug, kan en taletidskort startpakke sagtens være den løsning, du har ledt efter.
En startpakke inkluderer typisk lidt data og et antal sms'er og taletid, men med et minimumsforbrug for dit SIM-kort.
Det er klart en fordel at købe en taletidskort startpakke til en fornuftig introduktionspris fremfor et tomt SIM-kort med høj minutpris. Du vil få mere for pengene med en startpakke og stadig have mere kontrol over dit forbrug.
Taletidskort med data
De fleste telefoner bruger i dag langt mere data end før i tiden.
Apps som Facebook, Instagram og YouTube er alle datakrævende og kan nemt bruge flere gigabyte på kort tid.
Det er vigtigt, at du kender dit dataforbrug, og at du eventuelt slår mobildata fra på de apps, du ikke nødvendigvis har brug for, når du er på farten.
Hvis du har brug for et taletidskort med data, bør du overveje, om ikke et almindeligt mobilabonnement med data ville være bedre for dig.
Hvis du ofte bruger din smartphone uden WiFi, kan prisen hurtigt løbe op for dit dataforbrug, mens et alm. abonnement inkluderer data.
Fordele og ulemper
Den største fordel ved at have et taletidskort er, at du betaler forud og dermed ikke pludseligt kan stå med en stor regning for noget data, du ikke har brugt.
Du betaler altså kun for det, du bruger, og det matcher dit behov, selvom det kan være dyrere end andre abonnementer.
Selvom flere teleselskaber har stoppet salget af taletidskort, er det stadig muligt at købe disse SIM-kort i mange kiosker.
Det er især interessant for turister, da de ikke har behov for en bindingsperiode og alt for meget data.
En ulempe kan være, at du står og skal til at ringe, men opkaldet fejler, fordi du ikke har flere penge på din telefon.
Det er selvfølgelig endnu mere kritisk, hvis dit barn ikke kan få fat på dig, eller du bruger et taletidskort i en anden vigtig funktion.
Sørg for at holde øje med forbruget og find det rigtige abonnement til dit behov.
De forskellige taletidskort har også forskellige vilkår. Hos CBB taletidskort og OiSTER abonnement skal du betale et fast beløb hver måned for at have abonnementet kørende, hvor andre teleselskaber, såsom Telmore mobilabonnement, har et oprettelsesgebyr.
Hvis du skal bruge et SIM-kort til at kontrollere intelligente enheder via SMS eller data, kan denne type sim-kort også være det bedste bud.
I dag kan du nemlig finde alarmer, fjernvarme og masser af andet hardware, som bliver styret via et sim-kort.
Det ville være alt for dyrt at bruge et telefonabonnement, der koster 150 kr om måneden, kun til dette formål.
Men når alt kommer til alt, skal du tjekke dit nuværende forbrug og se, om det giver mening for dig at købe et taletidskort.
Typisk er denne form for abonnement for dyrt, hvis du har en smartphone, eller hvis du ofte ringer og skriver beskeder.
Ingen ved med sikkerhed, hvordan mobilmarkedet udvikler sig, men mange anvender stadig taletidskort.
En ting er helt sikkert: Teleselskaberne gør, hvad de kan, for at få flyttet deres kunder over på de traditionelle abonnementer.
På den måde kan de optimere deres relation til dig og give dig mere indhold for en fair pris.