Telefonabonnement

Taletidskort

Har du brug for et basis abonnement hvor du betaler for dit forbrug, så har vi samlet en liste over de teleselskaber med taletidskort:

Sidst opdateret: 27. november 2022

* Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelse af priser og taletidskort produkter, idet tilbud og priser hos udbyderne kan ændres uden forudgående varsel. Oversigten er reklamefinansieret og viser kun de udbydere vi har partnerskab med. Vores score er baseret på de seneste dages anmeldelser ud fra deres sociale medier, Trustpilot samt Google.

Basis abonnement

Det er muligt at finde et fornuftigt taletidskort i Danmark, selvom at det ikke altid er den billigste løsning.

Ejer du en smartphone og skal bruge mobildata, så vil det allerede der kunne betale sig at købe et billigt telefonabonnement.

Sammenlign markedets billigste taletidskort herover. Det er ikke alle der har brug for 30 GB mobildata, så vi har gjort det nemt for dig at finde et taletidskort uden abonnement.

Du behøves ikke at betale for ydelser du ikke bruger!

Snakker du meget i telefon er et taletidskort dyrt i længden da minut prisen typisk er en del højere.

Er dit dataforbrug højt? Så anbefaler vi dig et fri tale abonnement med masser af data, som gør det billigere for dig på den lange bane.

Om taletidskort

I starten af 90'erne havde næsten alle teleselskaberne taletidskort klar, som kunne købes i ethvert supermarked. Taletidskortet var allemandseje dengang og en perfekt måde at have styr på sin taletid og sms'er.

Taletidskort startpakke

Der findes stadig taletidskort i dag, men dog i et langt mere begrænset omfang og du finder nu krav om f.eks. et minimumsforbrug.

Tidligere skulle man tanke taletid, via et skrabekort fra supermarkedet, hvor man i dag blot kan tanke op via internettet.

Tele Danmark (i dag TDC) og Sonofon (nu Telenor internet) havde begge masser af taletidskort på hylden og med smarte reklamerne havde de det største marked i Danmark.

Hvor kan man købe taletidskort? I dag fungerer det hele online, men dengang kunne man købe taletidskort hos tankstationerne, kiosker og supermarkeder.

Der er i dag et meget begrænset sortiment af taletidskort produkter. Det er simpelthen blevet for dyrt for teleselskaberne at administrere, og med den øget konkurrence er det ikke særligt profitabelt længere.

Når man købte et taletidskort, blev man ikke registreret, hvilket gjorde at teleselskaberne ikke kunne sælge flere services til dig på samme måde som i dag.

I dag er teleselskabernes fokus at etablere sig i et godt forhold til deres kunder, så de kan forblive i forretningen i lang tid.

Eftersom at det var mere anonymt at anvende taletidskort, gjorde det det langt sværere at skabe dialog og give mere rådgivning til deres kunder. Det var blandt andet grunden til at Telenor stoppede salget af taletidskort i 2016.

Registrering af taletidskort

De fleste lande er ved eller har gjort det lovpligtigt at registrere taletidskort. Det er nemlig især populært blandt kriminelle, da man kunne købe disse SIM-kort, uden at skulle identificere sig selv.

I dag kræver det i mange lande sit pas, eller andet ID, for at kunne købe taletidskort, netop for at forhindre misbrug.

I Norge, Tyskland, Spanien, Belgien, Frankrig, Italien, Grækenland og Ungarn er det blevet gjort lovpligtigt at skulle vise pas når du køber et "prepaid" sim kort.

Det er især efter de seneste års terrorangreb, som gør at man gerne vil have mere kontrol, med hvem der ejer alle SIM-kort.

Da Danmark i februar 2015, blev ramt af terrorangreb i København, var der igen debat om at gøre det lovpligtigt at registrere SIM-kort.

Politiet har også meldt ud flere gange at det kan påvirke efterforskningen af en mistænkt person.

Omvendt har Danmark jo også turister og andre folk som ønsker fortsat at kunne benytte sig af taletidskort uden for meget besvær.

Taletidskort startpakke

Ønsker du at have mere kontrol over dit forbrug kan et taletidskort startpakke sagtens være løsningen du har ledt efter.

En startpakke inkluderer typisk lidt data og et antal sms og taletid men med et minimumsforbrug for dit SIM-kort.

Det er klart en fordel at købe et taletidskort startpakke til en fornuftig introduktionspris fremfor et tomt sim kort med høj minutpris. Du vil få mere for pengene med en startpakke og stadig have mere kontrol over dit forbrug.

Taletidskort med data

Taletidskort med data

Det fleste telefoner i dag bruger langt mere data i før i tiden.

Facebook, Instagram, YouTube osv. er alt sammen sultne for data og kan nemt bruge flere gigabyte på kort tid.

Det er vigtigt at du kender dit dataforbrug og eventuelt slår mobildata fra, på de apps du ikke nødvendigvis har brug for på farten.

Har du brug for et taletidskort med data, skulle du overveje, om ikke et almindeligt telefon abonnement med data, kunne være bedre for dig.

Bruger du ofte din smartphone uden WiFi, løber prisen hurtigt op for dit dataforbrug, hvorimod at data alm. abonnement har data inkluderet.

Fordele og ulemper

Den største fordel ved at have et taletidskort er at du betaler forud og dermed ikke pludseligt kan stå med en stor regning på noget data du ikke har brugt.

Du betaler altså kun for det du bruger og dermed matcher det dit behov, selvom det kan være dyrere end andre abonnementer.

Selvom flere teleselskaber er stoppet salget af taletidskort, er det stadig muligt at købe disse SIM-kort i mange kiosker.

Det er især interessant for turister, da de jo ikke har behov for en bindingsperiode og alt for meget data.

En ulempe kan være at du står og skal til at ringe, men opkaldet fejler fordi at du ikke har flere penge på din telefon.

Det er selvfølgelig endnu mere kritisk, hvis at dit barn ikke kan få fat på dig, eller du bruger et taletidskort i en anden vigtig funktion. Så sørg for at hold øje med forbruget og find det rigtige abonnement til dit behov.

De forskellige taletidskort har også forskellige vilkår. Hos CBB taletidskort og OiSTER abonnement skal du betale et fast beløb hver måned for at have abonnementet kørende, hvor andre teleselskaber såsom Telmore mobilabonnement har et oprettelsesgebyr.

Skal du bruge et SIM-kort til at kontrollere intelligente enheder via SMS eller data, så kan denne type sim kort også være det bedste bud.

I dag kan du nemlig finde alarmer, fjernvarme og masser af andet hardware som bliver styret via et sim kort. Det ville jo være alt for dyrt, at bruge et telefonabonnement som kostede 150 kr om måneden, kun til dette formål.

Men når alt kommer til alt, så skal du tjekke dit nuværende forbrug og se om det giver mening for dig at købe et taletidskort.

Typisk er denne form for abonnement for dyrt, hvis du har en smartphone, eller hvis at du ofte ringer og skriver beskeder.

Ingen ved med sikkerhed hvordan mobilmarkedet udvikler sig, mange anvender stadig taletidskort.

En ting er helt sikkert, teleselskaberne gør hvad de kan, for at få flyttet deres kunder over på de traditionelle abonnementer. På den måde kan de optimeret deres relation til dig og give dig mere indhold for en fair pris.