Telefonabonnement

Teleselskaber

Herunder finder du en oversigt over de teleselskaber, der har fået de bedste anmeldelser inden for den seneste uge.

Sidst opdateret: 18. juli 2024

* Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og beskrivelser, da udbyderes tilbud og priser kan ændres uden varsel. Oversigten viser kun mobilselskaber, som vi samarbejder med og er reklamefinansieret. Vores score er baseret på anmeldelser fra sociale medier, Trustpilot og Google for de seneste dage for hvert selskab.

Danske teleselskaber

Her er en oversigt over danske teleselskaber, opdelt efter hvilket netværk selskabet benytter. Klik på den enkelte udbyder for at læse mere om deres abonnementer, kundeservice og mobildækning.

TDC's Netværk

Telenor's Netværk

Telia's Netværk

3's Netværk

Teleselskaber i Danmark

Siden midten af 1990'erne har der været hård konkurrence på telemarkedet i Danmark. Konkurrencen giver forbrugerne flere fordele, såsom lavere priser, fleksible vilkår og bedre service.

Teleselskaber i Danmark

Det kommer hele tiden nye teleselskaber til, som udfordrer de større spillere som TDC, Telenor, Telia og 3 Mobil.

Men for at slå igennem kræver det rigtigt mange kunder, og det kan både være dyrt at tiltrække kunder og svært at tjene penge på dem.

Dette er en af grundene til, at mange teleselskaber har måttet dreje nøglen og lukke, da konkurrencen har været for hård på det danske marked.

Telestatistik

Herunder kan du se telestatistik for første halvår af 2023 og antallet af abonnementer fordelt på de forskellige teleselskaber. Fordelingen er baseret på 8,7 millioner aktive abonnementer.

Teleselskab Abonnenter
TDC 3.276.315
Telenor 1.679.058
Hi3G 1.570.721
Telia 1.273.332
Øvrige 919.213

De fire store teleselskaber i Danmark

Der er fire store teleselskaber i Danmark med deres egne netværk: TDC Group, Hi3G Danmark og samarbejdet mellem Telenor og Telia (TT netværket).

Udover at disse større teleselskaber tilbyder deres netværk til mindre telefirmaer, har de også deres egne lavprisselskaber.

Telenor

Telenor Danmark ejes af Telenor Group i Norge og ejer selv det danske fighter-brand CBB Mobil.

Telenor har mange produkter under sig og har også en stor afdeling til erhverv, mens CBB har fokus på at have super tilbud på telefonabonnementer.

TDC Group

TDC Group er Danmarks største teleselskab med mange afdelinger inden for både erhverv og privattelefoni.

TDC sælger abonnementer via deres egen afdeling, YouSee samt deres lavprisselskaber Fullrate og Telmore.

Udover telefonabonnementer tilbyder TDC også bredbåndsprodukter gennem TDC og deres andre selskaber.

Hi3G Danmark

Du kender sikkert den sjove lilla østers fra OiSTER eller de sjove TV-reklamer fra 3, begge teleselskaber er ejet af Hi3G Danmark.

3 har et rigtigt godt netværk i Danmark og bliver flittigt anvendt af både private og erhverv.

OiSTER er 3's fighter-brand, som startede under mobilt bredbånd-hypen og fortsatte med gode tilbud på telefonabonnementer.

Telia

Telia ejer teleselskabet Call me og tilbyder både selv og igennem Call Me salg af mobiltelefoner og abonnementer.

Telia driver sammen med Telenor TT netværket, som er blandt Danmarks bedste netværk.

Opkøb af teleselskaber

På grund af den øgede konkurrence på mobilmarkedet i Danmark sker der af og til opkøb af mindre teleselskaber. TDC Group har blandt andet opkøbt Fullrate i 2009 og Plenti i 2017, mens Telia købte Call Me i 2007.

Danske mobilselskaber

Mange bække små er et gammelt ordsprog, og i særdeleshed inden for den danske telebranche betyder det meget, hvor mange kunder de enkelte firmaer har.

Hver gang et mindre teleselskab bliver opkøbt, kommer der typisk mange tusinde kunder med, hvilket ser godt ud på bundlinjen, når regnskabet skal vises frem.

Der er ingen tvivl om, at det danske mobilmarked er presset. Det kommer typisk kun forbrugerne til gode, da der kommer bedre tilbud med mere indhold til kunderne.

Udover de bedre vilkår hos de nye mindre firmaer skal man selvfølgelig passe på, at de ikke pludselig går nedenom og hjem, og man mister forbindelsen.

Teleselskaberne prøver konstant at overgå hinanden, ikke kun på pris, men også på mobilabonnementer med streaming, der inkluderer TV, Viaplay, TV2 Play, Netflix, musik og fri tale. Der er også rabatklubber til forsikring, biografer, rejser og meget mere.

Fastnettelefoni

De fleste danskere har for længst sagt deres fastnettelefon op, da det typisk er billigere kun at have et telefonabonnement. Antallet af fastnettelefoner er faldet drastisk de sidste mange år.

Dette giver teleselskaberne mere at kæmpe om, når de skal indhente nye kunder.