Telefonabonnement

Dækningskort

Find den bedste mobildækning i dit område ved hjælp af disse dækningskort over de tre største netværk i Danmark:

Mobildækningen er en vigtig faktor, når man leder efter et nyt telefonabonnement. I de fleste større danske byer vil der typisk ikke være problemer med mobildækning, men der kan være udfordringer i udkantsområderne.

Dækningskort for Danmark

Bedste mobildækning

Alle de forskellige teleselskaber anvender et af de 3 store netværk, og deres dækningskvalitet afhænger af, hvor deres mobilmaster er placeret.

TT netværket

På Danmarks største netværk finder du selvfølgelig Telenor og Telia, samt mindre teleselskaber såsom CBB.

TDC's netværk

Udover TDC selv finder du også populære mobilabonnementer fra eesy og Telmore.

3's netværk

Både 3 Mobil og OiSTER giver dig rigtig god mobildækning på 3's netværk.

Dækningskvalitet

Det er frustrerende, når ens telefonopkald eller internet pludselig har svingende kvalitet, særligt når man gerne vil se en person på Facetime, Messenger eller Skype, men i stedet ser sløve pixels.

Dækningskort

Men det kan du faktisk gøre noget ved! Når du søger efter et nyt mobilabonnement, skal du være opmærksom på, hvilket netværk teleselskabet bruger.

Generelt er mobildækningen i Danmark rigtig god. Vi er et lille land med 4 store netværk (eller 3, da både Telenor og Telia bruger det samme netværk). Når du kigger på de forskellige dækningskort, ser det ret fornuftigt ud.

Vi har inddelt vores oversigt over teleselskaber under de forskellige mobilnetværk, så du nemt kan få et overblik over, hvor du får bedst mobildækning der, hvor du bor.

Dækningsproblemer

Når du kontrollerer dækningskortet, er det vigtigt, at du vælger de forskellige teknologier til eller fra for at kontrollere, om de matcher dine behov.

For eksempel er 5G-udrulningen i Danmark primært i de større byer, så der er stor forskel på 5G-dækningen hos teleselskaberne, hvis du ønsker at anvende de nyeste teknologier.

Under hvert dækningskort er et geografisk kort over Danmark, hvor du kan zoome ind og vælge den kommune eller by, du ønsker at se mobildækningen for.

Er dit boligområde dækket?

Hvis du overvejer at købe en ny bolig, kan du med fordel tjekke dækningskortet hos dit mobilselskab for at sikre dig, at du kan bruge din mobil uden problemer.

Hvis du for eksempel ønsker at bo tæt på skov, på landet eller langt væk fra byen, kan det have indflydelse på din mobilforbindelse.

Signalet til og fra din mobil er luftbåret ligesom et radiosignal. Derfor vil du kunne mærke forskel på signalet, afhængigt af hvor du befinder dig.

Du kan sammenligne det lidt med dit hjemme-Wi-Fi: jo tættere du er på routeren, desto bedre signal og mere fart har du på dit internet.

Belastning af netværket

Selvom de større byer har flest telemaster, kan et specifikt område i en bydel nemt blive overbelastet, når der er mange mobiltelefoner, der er tilkoblet samme mast.

Du kan opleve, at hastigheden på dit internet er hurtigere om formiddagen, men når alle kommer hjem fra arbejde, justeres hastigheden automatisk afhængigt af antallet af brugere på masten.

Du kan kontrollere din internethastighed med følgende værktøjer:

Et andet eksempel er ved festivaler, koncerter eller andre arrangementer, hvor teleselskaberne sørger for at installere flere telemaster, så belastningen kan håndteres, og alle kan lægge billeder online på Facebook, Instagram, og så videre.

Opgradér din mobil

Vores datamængde i Danmark stiger med hastige skridt, og jo nyere din mobiltelefon er, desto bedre er teknologien til at modtage signalet fra de forskellige master omkring dig.

Hvis du ønsker at bruge 5G, kræver det en af de helt nye iPhones eller Android-telefoner, der understøtter denne teknologi. Kontrollér 5G-dækningskortet hos de forskellige netværk.