Telefonabonnement

Dækningskort

Find den bedste mobildækning i dit område. Du finder her dækningskort over de 3 største netværk i Danmark.

Når man leder efter et nyt telefonabonnement er mobildækningen en rigtigt vigtig faktor. I alle danske større byer vil du typisk ikke have problemer med mobildækningen, men der kan være andre udfordringer i udkantsdanmark.

Alle de forskellige teleselskaber anvender en af de 3 store netværk og har forskellig dækningskvalitet, alt afhængigt af hvor deres mobilmaster er placeret.

Alle de forskellige teleselskaber anvender en af de 3 store netværk og har forskellig dæknings-kvalitet, alt afhængigt af hvor deres mobilmaster er placeret.

Få den bedste mobildækning

Det er frustrerende når ens telefonopkald eller internet pludseligt har svingende kvalitet. Især når man når man ønsker at se hinanden på Facetime, Messenger og Skype, men i stedet ser sløve pixels.

Dækningskort

Men det kan du rent faktisk gøre noget ved! Når du kigger efter et nyt mobilabonnement, så sørg for at tjekke hvilket netværk teleselskabet anvender.

Generelt er mobildækningen i Danmark rigtigt god. Vi er et lille land og har 4 (Eller 3, da Telenor og Telia anvender samme netværk) store netværk, så når du tjekker  de forskellige dækningskort, ser det ret fornuftigt ud.

Vi har opdelt vores oversigt over teleselskaber under de forskellige mobilnetværk, så du nemt kan få overblik over hvor du får den bedste mobildækning der hvor du bor.

Dækningsproblemer

Når du tjekker et dækningskort er det vigtigt at du vælger de forskellige teknologier til og fra for at tjekke om de matcher dine behov.

F.eks. er 5G udrulningen i Danmark primært i de større byer, så der er stor forskel på 5G dækningen hos teleselskaberne, hvis du ønsker at anvende de nyeste teknologier.

Under hvert dækningskort ser du et geografisk kort over Danmark, hvorfra du så kan zoome ind og vælge den kommune eller by du ønsker at se mobildækningen for.

Ønsker du at tjekke dækningen for en specifik adresse, kan vi anbefale dig at anvende mastedatabasen.dk, som er den officielle database fra Energistyrelsen over alle telemaster i Danmark.

Er din boligområde dækket ind?

Kigger du på at skulle købe en ny bolig, kan du også med fordel tjekke dækningskortet hos dit mobilselskab for at sikre dig du kan anvende mobilen uden problemer.

Ønsker du f.eks. at bo i tæt på skov, på landet eller langt væk fra byen kan det nemt have indflydelse på din mobilforbindelse.

Signalet fra og til din mobil er luftbåret ligesom du kender det fra en radio. Så alt afhængigt hvor du befinder dig vil du kunne mærke forskel på signalet.

Du kan sammenligne det lidt med dit Wi-Fi i hjemmet, du tættere du er på routeren desto bedre signal har du og derved mere fart på dit internet.

Belastning af netværket

Selvom de større byer har flest telemaster, så kan et specifikt område i en bydel nemt være overbelastet når der er mange mobiler koblet på samme maste.

Du kan tit opleve at hastigheden på dit internet er hurtigere om formiddagen og så snart alle kommer hjem fra arbejde igen bliver hastigheden automatisk justeret alt afhængigt hvor mange brugere der er på.

Du kan tjekke din internet hastighed her:

Et andet eksempel er hos festivaler, koncerter eller andre arrangementer hvor teleselskaberne sørger for at tilbyde flere telemaster, så belastningen kan håndteres og alle har mulighed for at lægge billeder online på Facebook, Instagram osv.

Opgrader mobilen

Vores dataforbrug i Danmark siger med hastige skridt og jo nyere din mobil er desto bedre er teknologien til at modtage signalet fra de forskellige master omkring dig.

Ønsker du at anvende 5G kræver det en af de helt nye iPhones og Android telefoner som understøtter denne teknologi. Tjek 5G dækningskortet hos de forskellige netværk.

Dækningskort for Danmark

Telia/Telenors netværk

Hos Danmarks største netværk finder du selvfølgelig Telenor og Telia, men også mindre teleselskaber som CBB, OK mobil og dukaTALE.

TDCs netværk

Udover TDC selv finder du også populære mobilabonnementer fra eesy, Telmore og YouSee.

3s netværk

Både 3 Mobil og OiSTER giver dig rigtigt god mobildækning på 3's netværk.