Telefonabonnement

YouSee Bredbånd

YouSee kan bryste sig af, at være den største udbyder af bredbånd, TV, mobiltelefoni og fastnettelefoni i hele Skandinavien. I dag har de intet mindre end 1,5 millioner husstande som kunder. Det er blandt andet noget, der handler om, at de kan tilbyde et uhyre stort udvalg af produkter, der kan sammensættes på kryds og tværs.

Det skal desuden også understreges, at ét af nøgleordene hos YouSee er frihed. Med andre ord, så får du mulighed for at sammensætte en løsning, der harmonerer med dine krav, hvilket gør sig gældende, hvad end du er udeboende studerende, en familie bestående af fem personer eller du derimod skal bruge en stabil løsning til en rigtig god pris.

Priser hos YouSee

YouSee er én af de største aktører på markedet for bredbånd. Det er der mange årsager til, men det handler blandt andet om deres priser. De er ganske glimrende, men du bør dog være opmærksom på at de månedsvise priser ofte læner sig op af hinanden. Bredbånd via kabel-tv er dog ofte en billigere løsning end andre løsninger, der udbydes.

Det skal selvfølgelig nævnes, at der ikke er nogen binding hos YouSee, mens de samtidig også tilbyder muligheden for at tilpasse både din download- og upload hastighed. Det betyder også, at hvis du har et ønske om, at få en upload hastighed, der er højere end dem, der følger med i dit standardabonnement, så er dette bestemt en mulighed.

I denne forbindelse skal det dog også nævnes, at det godt kan betale sig at se nærmere på de dyrere løsninger. Hos YouSee er den nemlig struktureret på en sådan vis, at du får op til fem gange så meget for pengene hvis, du vælger en dyrere løsning med en højere hastighed. Dertil skal dine behov dog også være med i dine forskellige overvejelser.

Hvordan er YouSees rækkevidde?

I dag findes der mere end 2,6 millioner husstande i Danmark. YouSee er i stand til at nå ud til lidt over 1,5 millioner af disse. Det betyder også, at der er cirka 1 million husstande, der befinder sig uden for deres rækkevidde. Det bør gøres klart, at den danske regering har afsat flere midler til udvikling af bredbåndsnettet, så flere husstande kan dækkes ind.

Det betyder også, at YouSee på sigt kommer til, at kunne nå ud til markant flere husstande end der er mulighed for i øjeblikket. Hvis du er i tvivl om hvorvidt, du kan få adgang til YouSees bredbånd, så kræver det blot, at du klikker dig ind på deres hjemmeside. Her skal du blot indtaste din adresse og se hvilke løsninger, du kan få adgang til i din bolig.

Høje, stabile hastigheder

I øjeblikket har du mulighed for at få helt op til 500 Mbit i sekundet. Det er dog ikke en hastighed, de er tilfreds med, hvilket er årsagen til, at de har indgået en aftale med Huawei om, at denne skal kunne fordobles inden udgangen af 2017. Derfor er det også en oplagt udbyder at vælge hvis, du har et ønske om, at være godt sikret langt ud i fremtiden.

Det er noget, de har planer om at opnå ved at fjerne muligheden for at høre radio via FM-frekvensen i dit telefonstik, hvilket giver mere plads til at presse de yderligere megabit ind i telefonstikket. Det betyder også, at hvis du som nuværende kunde bruger din FM-frekvens eller leder efter en aktør, der tilbyder dette skal vælge en anden udbyder.

Det skønnes at være cirka 300.000 husstande, der hører radio på denne måde. De yderligere 1,2 millioner husstande kan dog se frem til, at der i fremtiden kommer en enorm stigning i deres internethastighed. Mere specifikt, så kan de forvente muligheden for en hastighed på intet mindre end 1.000 Megabit pr. sekund eller ét Gigabit pr. sekund.

Det er dog også en stigning, de 300.000 øvrige husstande kan se frem til, selvom de hører radio via deres telefonstik, men de er dog nødsaget til at finde alternativer til deres nuværende radio løsning. Når de tilbyder en løsning med hele 1.000 Mbit/s, så vil de være den absolut første danske udbyder, der tilbyder en så høj hastighed via COAX-nettet.

Hvilken teknologi benytter YouSee sig af?

YouSee benytter dig af en ganske særlig teknologi. De er én af de to store udbydere på det danske marked, der benytter sig af den såkaldte COAX-teknologi. Det er en teknologi, der er baseret på koaksialkabler og er ensbetydende med, at der gøres direkte brug af telefonstikket til at tilbyde internet i din bolig – og det er en glimrende teknologi.

Det kan sagtens tænkes, at du har hørt om både Fibernet og ADSL, men COAX udgør det tredje element på det danske marked. Hvad der i særdeleshed er med til at COAX specielt er, at det er en teknologi, der ikke kræver nedgravning af kabler, eftersom langt de fleste danske husstande allerede har et telefonstik siddende forskellige steder i væggene.

Ikke nok med det, så er det også en særdeles hurtig teknologi, hvilket også er med til at sikre, at det forventes, at YouSee er i stand til at levere 1.000 Mbit/s inden 2017 er omme, som det tidligere er nævnt. Dog bør det nævnes, at der også negativt ved COAX, da der findes flere opsætninger af COAX, hvorfor YouSee ikke kan levere til alle hjem.

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du som forbruger sørger for at tjekke din adresse inden, du bestiller et abonnement. Det kan du gøre direkte på deres hjemmeside, hvorfor det ikke tager mere end ganske få minutter. Din tid er derfor rigtig godt givet ud ved at gøre dette, da du dermed kan være sikker på, at dine stik er COAX-kompatible.

Mange ekstra services hos YouSee

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at YouSee desuden også udbyder en lang række ekstra services via deres abonnementer. De er én af de ganske få udbydere på det danske marked, der tilbyder deres egen streamingtjeneste, der går under navnet YouSee Play. Her finder du flere millioner af musiknumre, der byder på noget for alle og enhver.

Det er dog ikke det eneste, da YouSee også har valgt at smide C-More med i puljen. Det er en tjeneste, der byder på store mængder af både serier og film, der kan nydes af hele familien på alle skærmstørrelser. Er du både kunder i deres bredbånds- og mobilafdeling, så tilbyder de, at du får dobbelt så meget data med i dit mobilabonnement.

Hvis du allerede er mobilkunde hos YouSee, kan du dermed også opnå fordele ved at vælge at oprette dit bredbånd hos dem. Der bør ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der vælger YouSee lige netop af denne årsag – og fordi de tilbyder en lang række andre services som f.eks. streaming af både musik og film på alle enheder.

YouSee Anmeldelser

Trustpilot er den absolut største forbruger platform på det danske marked hvor, det er muligt at anmelde virksomheder og produkter. Derfor er det også en services, der flittigt bruges af danskerne til at anmelde de danske internetudbydere – og det er selvfølgelig heller ikke nogen undtagelse, når det kommer til YouSee og deres produkter.

Det skal naturligvis understreges, at YouSees score tidligere har været markant bedre, men generelt set har den dog været svingende. Efter TDC har valgt at flytte deres private kunder over i YouSee har den dog været hårdt ramt. Derfor er de i dag placeret i den laveste ende af udbyderne, hvilket stort set enhver YouSee anmeldelse også bærer præg af.

Generelt set er der mange anmeldelser, der bærer præg af, at deres kunder er utilfredse med både priser, produkt og service. Der er nogle, der blot er skuffede over den manglende hastighed, de høje priser eller den begrænsede service, mens andre derimod mener, at de er blevet decideret snydt af YouSee på baggrund af gebyrer, for høje priser el.lign.

Det skal dog understreges, at der også findes anmeldelser fra kunder, der er meget glade for deres løsning, hvilket inkluderer både pris, produkt og service – der er dog en overvægt af utilfredse kunder på deres Trustpilot, men det skal naturligvis også gøres klart, at det hovedsageligt er de utilfredse kunder, der vælger at anmelde via f.eks. TP.

Ejerskab

Som langt de fleste danskere allerede er klar over, så er YouSee i dag ejet af TDC og er derfor også en del af den store TDC-koncern. De har tidligere heddet både TDC Kabel TV og Tele Danmark Kabel TV. I dag hedder de dog YouSee og TDC har valgt at flytte alle deres produkter til privat over i dette navn, så derfor er TDC i dag kun til erhvervskunder.

Det bør desuden også nævnes, at Onfone har været en del af YouSee siden starten af 2013. Det var dog først i slutningen af 2013 at navnet blev ændret, så de dermed blev en fuld integreret del af YouSee. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at de i dag kan bryste sig af, at være blandt de absolut største på markedet for bredbånd.